Една от най-обичаните рок банди Deep Purple пристига в България след

...
Една от най-обичаните рок банди Deep Purple пристига в България след
Коментари Харесай

Легендарните Deep Purple с концерт в София на 29 май

Една от най-обичаните рок банди  Deep Purple идва в България след по-малко от 2 месеца.

На 29 май  именитите музиканти ще се качат на сцената в зала „ Арена Армеец “ , с цел да подарят на публиката едно прочувствено и незабравимо шоу.

Концертът е част от най-новото турне на бандата и ще включва както най-популярните и обичани песни на групата, по този начин и някои от най-новите части на Purple, част от предпоследния им албум „ WHOOSH! “, публикуван през 2020 година

Концертът  ще стартира в 20:00 часа , а билетите влизат в продажба от през днешния ден (29 март) и са на цени от 70 лева до 120 лева

Бандата е основана през 1968 година Твори и до през днешния ден с нестихваща сила и отдаденост на своите почитатели, като нееднократно е сменяла музикалния си метод и жанр. Заедно с Led Zeppelin и Black Sabbath са определяни като „ нечестивата троица на английската хард рок и хеви метъл музика доникъде на 1970-те. “, а през годините Deep Purple са вдъхновявали редица банди като Iron Maiden, Metallica, Motorhead, Bon Jovi, Aerosmith, Pantera, Guns 'n' Roses.

50 години на музикалната сцена, 22 студийни албума и над 100 милиона продадени албума в целия свят – Deep Purple справедливо влизат в Залата на славата на рокендрола през 2016-а, печелят самопризнание в категорията „ Легенди “ на Световните музикални награди през 2008-а, а музикалната радиостанция Planet Rock ги дефинира като „ Петата най-влиятелна група в музиката “.

Родната аудитория напълно скоро ще чуе легендите -  Иън Гилън, Роджър Глоувър, Иън Пейс, Стийв Морз и Дон Еъри онлайн.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР